امروزه در دنیا از روشهای بسیاری برای چاپ بر روی انواع سطوح، استفاده میشود که انتخاب هر روش به عوامل مختلفی بستگی دارد. چاپ افست از جمله روشهای پرکاربرد است که با بهره گیری از آن میتوان بر روی سطوح مختلف همچون انواع کارتن و جعبه طرح و نقشهای گوناگونی را ایجاد کرد. فراموش نکنید که یکی از راههای موثر جذب مشتری، ظاهر و طراحی بسته بندی است. بنابراین توجه به این عامل، نتایج خوش آیندی به همراه خواهد داشت.
کارتن سازی کرج با بیش از دو دهه فعالیت در صنعت کارتن سازی و بسته بندی قادر به تولید انواع کارتن و جعبه در ابعاد و طرحهای متنوع است. همچنین این شرکت با استفاده از تجهیزات و ماشین آلات چاپ بروز، امکان چاپ ۴ رنگ را نیز فراهم آورده است. شما میتوانید انواع طرح و نقشهای دلخواه را با کیفیتی مناسب بر روی بسته بندی محصولات خود ثبت نمایید.
در ادامه در این بخش از وبلاگ افراپک به بررسی یکی از روشهای پرکاربرد چاپ یعنی چاپ افست خواهیم پرداخت. همچنین در طی این مقاله شما با کاربرد، مزایا، معایب و نقش چاپ افست در کارتن سازی آشنا خواهید شد.
چاپ افست چیست؟
چاپ افست (Offset printing) یا لیتوگرافی یکی از انواع روشهای چاپ برای محصولات با تیراژ انبوه میباشد که در صنایع گوناگون قابل استفاده است. چاپ افست را میتوان به عنوان یکی از مقرون به صرفه ترین روشهای چاپ، بر روی انبوهی از صفحات یاد کرد. از متداولترین کاربردهای چاپ افست میتوان به چاپ کتاب، روزنامه، چاپ کارتن بسته بندی و … اشاره کرد.
دستگاه چاپ افست معمولی از سه استوانه تشکیل شدهاست و روش کار چاپ آنها به این صورت میباشد که ابتدا آنچه را که باید چاپ شود روی صفحهای فلزی به نام زینک منتقل میکنند و پس از حساسکردن آن با مواد شیمیایی، فقط نوشتهها و عکسهای چاپی را به خود میگیرد، زینک را دور اولین استوانه میپیچند و طرحهای آن بر اثر فشار روی پوشش استوانه دوم قرار میگیرد. کاغذ که به صورت متوالی روی استوانه سوم قرار داده میشود، اطلاعات چاپی از استوانه دوم بر روی استوانه سوم منتقل میشود.
سرعت چاپ دستگاه افست بیش از چاپهای مسطح میباشد و بنابر اطلاعات سایت ویکی پدیا، اولین تولیدکننده دستگاه چاپ افست درجهان، کمپانی هایدلبرگ آلمان میباشد.
مزایای چاپ افست
برای بیان مزایا چاپ افست میتوان گفت اصلیترین و مهمترین ویژگی این چاپ در مقایسه با سایر روشهای چاپ، کیفیت بالای تصاویر، دقت بالای ماشین چاپ و سرعت بالای آن میباشد که باعث میشود سفارشات در مدت زمان کمتر، با کیفیت مطلوب در تیراژهای بالا، به چاپ برسند.
در کنار مزیتهای فوق آنچه برای تولیدکنندگان اهمیت دارد کم هزینه بودن ماشینآلات در مقابل تولید انبوه میباشد. تفاوت قیمتی چاپ افست با سایر روشهای چاپ به حدی است که میتوان از آن به عنوان مقرون به صرفهترین روش چاپ یاد کرد.
مزایا چاپ افست در موارد فوق خلاصه نمیشود و علاوه بر موارد ذکر شده دارای مزایای دیگری نیز هستند که در ادامه به آنها میپردازیم:
- ساختار سریع چاپی
- قابلیت چاپ بر انواع سطوح
- تثبیت رنگ روی کاغذ
- دوام بالای دستگاه
معایب چاپ افست
همه ما میدانیم که هیچ چیز بیعیب در دنیا پیدا نمیشود پس در کنار بیان مزایا، باید به معایب آن نیز بپردازیم.
معایب دستگاه چاپ افست در مقایسه با مزایای آن بسیار اندک میباشد که در ادامه با آنها آشنا میشوید:
- مناسب نبودن برای چاپهای تیراژ پایین
- فرایند چاپ زمانبر
- پس از تعریف اطلاعات برای دستگاه چاپ و شروع کار، امکان تغییر اطلاعات وجود ندارد.
تفاوت چاپ افست با چاپ دیجیتال
- چاپ دیجیتال برای تعداد چاپ کمتر و چاپ افست برای تعداد چاپ انبوه مناسب میباشد.
- در چاپ افست به دلیل تولید انبوه، فرایند چاپ کمی زمانبر خواهد بود اما در چاپ دیجیتال به دلیل تعداد پایین چاپ، در کمترین زمان چاپ انجام میشود.
- همانطور که گفته شد چاپ افست قابلیت چاپ بر روی تمامی سطوح مانند چرم، کاغذ و… را دارد اما چاپ دیجیتال، تنها قابل چاپ بر روی سطوح مسطحی مانند کاغذ است.
کاربردهای چاپ افست
از جمله رایجترین کاربردهای چاپ افست در تولید محصولات زیر میباشد:
- انواع پوسترها
- کارت ویزیت
- کاتالوگ
- روزنامه
- کارتنهای بستهبندی و جعبههای مقوایی
نقش چاپ افست در کارتن سازی
چاپ بر روی محصولات بستهبندی یکی از مهمترین بخشها در فرآیند تولید کارتن میباشد که نقش بسزایی در جذب و جلب رضایت مشتریان دارد. توجه به طراحی و چاپ کارتن به نوعی بازاریابی محصول به حساب میآید که در افزایش فروش و سودآوری موثر است.
اکنون با توجه به مزایا و معایب مطرح شده از چاپ افست به جرعت میتوان گفت که یکی از روشهای مناسب و به صرفه برای چاپ بر روی انواع سطوح استفاده از چاپ افست میباشد. از چاپ افست میتوان برای چاپهای متنوع بر روی انواع کاغذ و ورق کارتن، در ساخت جعبههای کارتنی و مقوایی استفاده کرد.
به طبع برای مدیران شرکتهای کارتنسازی انتخاب دستگاهی با کیفیت و دقت بالا در ازای هزینه کمتر، بسیار با اهمیت و ضروری است و آنچه این روش چاپ را در صنعت کارتن و بستهبندی مورد توجه قرار داده است، هزینه کمتر در مقایسه با سایر روشهای چاپ و دقت بالا دستگاه حتی در چاپهای تعداد بالا میباشد.
در کنار همه موارد ذکر شده، لازم است به این نکته نیز توجه شود که برای برگزیدن بهترین و کارآمدترین روش چاپ در چرخه تولید محصولات بستهبندی، باید به عوامل گوناگونی مانند انتظارات و نیازهای تولیدکنندگان از دستگاه چاپ، هزینه تهیه دستگاه و عوامل دیگر توجه داشت.
جمع بندی
در صنعت چاپ روشهای متنوعی برای ایجاد چاپ روی کارتن و انواع بسته دیگر وجود دارد که چاپ افست از جمله روش های پرکاربرد در صنعت کارتن سازی است. این روش چاپ نسبتا قدیمی بدلیل برخورداری از مزایا و ویژگیهایی همچون کیفیت و سرعت بالا مورد استقبال بسیاری از صنایع قرار گرفته است. توجه به ظاهر و زیبایی بسته بندی یکی از روشهای بازاریابی و تبلیغات برای فروش است که در دهه اخیر بسیار موثر واقع شده است. البته در هنگام چاپ باید به برخی نکات و اصول طراحی کارتن نیز توجه نمایید تا به نتیجه مطلوب برسید.
در این مقاله از وبلاگ افراپک شما را با چاپ افست، کاربرد، مزایا و اهمیت آن در صنعت کارتن سازی و بسته بندی آشنا کردیم. امیدواریم مطالب ارائه شده در این بخش مورد بهره برداری شما عزیزان مفید واقع گردد. برای دسترسی به اطلاعات بیشتر میتوانید به وب سایت افراپک مراجعه نموده و از خدمات آنلاین ما بهره مند شوید.
برای ثبت سفارش و برقراری ارتباط با کارشناسان شرکت کارتن سازی افراپک میتوانید با مراجعه به صفحه تماس با ما درخواست خود را ثبت نمایید.
پاسخگوی سوالات شما در کوتاهترین زمان ممکن خواهیم بود.